TUREN ER STARTET

Hvad har en frømand og tidligere chef for Frømandskorpset til fælles med en overlæge og professor i kirurgisk behandling af blærekræft?

Ud over de samme initialer, så er der flere paralleller mellem Kommandørkaptajn Jens Bach og Professor Jørgen Bjerggaard.

Karrierevejene har dog været meget forskellige. Efter at have gennemført uddannelsen som frømand i 1997, har Jens gjort tjeneste ved Frømandskorpset det meste af sit arbejdsliv – senest som chef indtil 2022. Jørgen blev uddannet læge i 2002 og har siden 2014 været leder af en af de førende forskningsenheder inden for kirurgisk behandling af blærekræft.

Trods udgangspunkt i to meget forskellige verdener, så har Jens og Jørgen i de sidste 5 år samarbejdet om at udvikle en alternativ tilgang til rekruttering til lægevidenskabelig forskning – inspireret af rekrutteringsprocessen i Frømandskorpset – og faciliteret forskning inden for uddannelsen af frømænd. Sammenblandingen af de to verdener har vist sig inspirerende og konstruktiv.

I maj måned 2024 har de to en lidt anden type samarbejde. De vil vandre fra Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, til Danmarks nordligste punkt, Grenen, langs den Jyske Vestkyst – en tur på små 460 kilometer.

Læs mere på www.blacrest.com/opvarmfod eller følg turen via Facebook eller Instagram via disse profiler:

Facebook: Operation Varme Fødder

Instagram: @OpVarmFod

Ud over at følge med på de sociale medier, har du desuden mulighed for at støtte et godt formål. Man kan sponsorere turen med eksempelvis 1 krone per kilometer (460kroner) eller et større eller mindre beløb. Alle indsamlede midler går ubeskåret til velgørenhed.

Halvdelen af det indsamlede beløb går til den danske patientforening for blærekræftpatienter (Blærekræftforeningen) i anledning af maj måned som officiel Blærekræftmåned. Midlerne vil her blive brugt til at oprette en pårørende gruppe som støtte for pårørende til patienter med blærekræft. Den anden halvdel går til Veteranskytterne, der er en forening for fysisk og psykisk sårede soldater samt deres nærmeste pårørende, hvor man værner om veteranernes identitet som soldater. Denne del af midlerne vil blive brugt til at købe en terrængående kørestol med bælter, så veteranerne uden benenes brug også kan komme ud og nyde den danske natur.

Du kan læse om de to foreninger her: 
 www.blærekræftdanmark.dk og
https://veteranskytterne.dk/

Du har mulighed for at sende din støtte via MobilePay 747172 eller konto: 3409 13737452 i Danske Bank Erhverv. Indsamlingen er godkendt af Indsamlingsnævnet (24-700-07335).

Vi håber, at så mange som muligt vil følge med i turen og håber på god støtte!

Vh

JB & JB

___________________________________________________________

Jens Bach blev samlet op på Esbjerg station kampklar med fuld oppakning.

Sidste billede inden de første skridt på turen 

Så kom vi godt af sted, og vi fik godt følgeskab af veteranerne Søren og Richard de første 10 km.

Hvis nogen skulle være i tvivl om Jens’ frømandsnavn, så er det Pusling… Billedet her illustrerer meget godt hvorfor! Det var lige ved at gå galt for de Varme Fødder – vabel undgået i sidste øjeblik med fodfilen.

Pause ved Lyngvig Fyr

Dagens vandretur til Husby shelterplads er veloverstået, og nu hviler de varme fødder inden aftensmaden serveres. I morgen fortsætter vi mod Fjaltring. Vi håber at se nogle af jer derude.

Fra Husby til Fjaltring. Undervejs fik vi følge af Peder og Kaja til Thorsminde. Peder er Jørgens gamle læremester, og angiveligt har Peder lært Jørgen alt det han kan i dag – cirka.
I Thorsminde stødte Jean-Claude til, medbringende lækker mad til frokost som hans mor havde lavet. Tak for følgeskabet. I gjorde en god dag meget bedre. Indtil videre har vi tilbagelagt knap 123 km og har rundet 25.000 kr i indsamlingen. Vi er meget taknemmelige for jeres støtte.

Pitstop i Thorsminde, hvor Søren havde stillet lækkerier frem. Tusind tak for støtten.

Et velfortjent hvil på vej nord på…

Høfte 42 – Egentlig en smule skræmmende og bekymrende besøg i den ellers flotte vestjyske natur…

Verdens bedste ansatte. Tak for besøget på ruten.

Lars Mikkelsen agerede færgemand da vi krydsede Thyborøn kanal her til morgen. Undervejs så vi springende delfiner og sovende sæler.

Lars er tidligere veteran fra Cypern og Balkan krigene. Han startede i flyvevåbnet, hvor han arbejdede sammen med Jens’ far i eskadrille 661, og havde en svag erindring om, at han havde set Jens på flyvestationen.

En dejlig start på dagen, tak for en fantastisk fin overfart.

Glatførebekæmpelse i Thy

Så kom vi til Stenbjerg, eller Stone Mountain som Simon Jul kalder det.
Efter en dejlig aftensmad venter en velgørende nat i campingvognen.
Tak for udsøgt værtskab. Det er værdsat.
Nørre Vorupør er langsomt ved at vågne op til en dejlig dag.
Der er godt nok sket meget siden vi var her sidst.
Kim, vi håber din far kan genkende området.
Hvis der er andet på ruten I gerne vil se, så skriv, så må vi se om vi kan lægge vejen forbi.
Sikke en fantastisk dag i Nationalpark Thy. I det fantastisk vejr mødte Jens først Niels Klingenberg Vistisen, en god kollega der havde taget familien og lækkerier med ud i det grønne.
Inde i Klitmølller mødte vi nogle af Jens” Triathlon venner, Søren, Jens og Marianne. De to sidste gik lige med 15 km.♥️

Hvis nogen skulle være i tvivl om hvordan vi har det – på trods af de efterhånden ret varme fødder.

SÅ GIK DEN IKKE LÆNGERE 😱
Efter en ubrudt streak siden 1996, så har Jens fået ikke bare én, men TO vabler! Vi skal ikke nødvendigvis nævne, at det skete et helt døgn efter Jørgens første – men dog stadig eneste på denne tur…
Turen blev øjeblikkeligt lavet om til Operation Fodbad
På turen til Blokhus stødte vi på Kaj, der bor ned til stranden. Han spurgte, om vi var jægere eller vandrere. Vi svarede det sidste og blev derefter inviteret ind på formiddagskaffe. Det blev til en god snak om havet, naturen, jagt og fiskeri, og om hvor meget af hans grund – 50 meter – havet havde taget de seneste fem år.
Tak for kaffe, Kaj.

Vi blev taget rigtig godt imod i Blokhus. Min tidligere og rigtig gode kollega, jæger Bjarne Lyngsø stod klar med kolde øl og chips.
Tak for tiltrængt forplejning og godt selskab.
🔥👣

Skøn dag på Operation Varme Fødder forleden, hvor vi kom forbi Løkken. Min tidligere chef fra Boghandlen, Arne Brix ventede ved molen og mine forældre serverede frokost i sommerhuset👍
Vi er kommet godt videre langs kysten nordpå og er nu drejet ind i Tannisbugt. Rammer efter planen Grenen lørdag ca 1500.
🔥👣
Hilsen til havmiljøvogterne.
Vi holder lige en kort pause i nærmest sommeragtige omgivelser.
Det er simpelthen den fedeste natur vi har i Danmark.
Tversted Strand – lidt nord for Hirtshals ser ren og indbydende ud.
🔥👣

I går fik vi besøg af min dygtige kollega Jeppe der havde kondivand og marcipanbrød med til de varme Fødder. Jeppe er medic og fik lige konstateret at vi stadig kan gå.🤔
Tak for leverancen, vi ses snart på havet.
🔥👣

Velankommet til sommerhuset i Skiveren stod vores gode ven Mikael Boutrup klar med kolde øl og grillpølser.
Perfekt til en hviledag.
🔥👣