Operation Varme Fødder

Hvad har en frømand og tidligere chef for Frømandskorpset til fælles med en overlæge og professor i kirurgisk behandling af blærekræft?

Ud over de samme initialer, så er flere paralleller mellem Kommandørkaptajn Jens Bach og Professor Jørgen Bjerggaard.

Karrierevejene har dog været meget forskellige. Efter at have gennemført uddannelsen som frømand i 1997, har Jens gjort tjeneste ved Frømandskorpset det meste af sit arbejdsliv – senest som chef indtil 2022. Jørgen blev uddannet læge i 2002 og har siden 2014 været leder af en af de førende forskningsenheder inden for kirurgisk behandling af blærekræft.

Trods udgangspunkt i to meget forskellige verdener, så har Jens og Jørgen i de sidste 5 år samarbejdet om at udvikle en alternativ tilgang til rekruttering til lægevidenskabelig forskning – inspireret af rekrutteringsprocessen i Frømandskorpset – og faciliteret forskning inden for uddannelsen af frømænd. Sammenblandingen af de to verdener har vist sig inspirerende og konstruktiv.

I maj måned 2024 har de to en lidt anden type samarbejde; De vil vandre fra Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, til Danmarks nordligste punkt, Grenen, langs den Jyske Vestkyst – en tur på små 460 kilometer.

Læs mere på www.blacrest.com/opvarmfod eller følg turen via Facebook eller Instagram via disse profiler:

Facebook: Operation Varme Fødder

Instagram: @OpVarmFod

Ud over at følge med på de sociale medier, har du desuden mulighed for at støtte et godt formål. Man kan sponsorere turen med eksempelvis 1 krone per kilometer (460kroner) eller et større eller mindre beløb. Alle indsamlede midler går ubeskåret til velgørenhed.

Halvdelen af det indsamlede beløb går til den danske patientforening for blærekræftpatienter (Blærekræftforeningen) i anledning af maj måned som officiel Blærekræftmåned. Den anden halvdel går til Veteranskytterne, der er en forening for fysisk og psykisk sårede soldater samt deres nærmeste pårørende, hvor man værner om veteranernes identitet som soldater.

Du kan læse om de to foreninger her: https://blaerekraeftforeningen.dk og https://veteranskytterne.dk/

Du har mulighed for at sende din støtte via MobilePay 747172 eller konto: 3409 13737452 i Danske Bank Erhverv. Indsamlingen er godkendt af Indsamlingsnævnet (24-700-07335).

Vi håber, at så mange som muligt vil følge med i turen og håber på god støtte!

Vh

JB & JB